m11

Hvis man elsker hunde, så kan man nemt blive opslugt af ideen om det idylliske billede af at have en hund. Dog er realiteten en helt anden. Selvom det er rigtig hyggeligt at have en hund, så følger der også en masse ansvar med; et ansvar som man skal være klar til at løfte. 

Hvis du derfor overvejer at få hund, så bør du læse med herunder og blive klogere på, hvilke ting der er vigtige at overveje inden, at du bliver hundeejer for første gang. 

Brown and White Short Coated Puppy

1. Vær forberedt på at træne din hund 

Mange sammenligner det at få en hund med at blive forældre, hvilket faktisk er en god metafor. For ligesom en baby skal lære en masse ting for at kunne fungere selvstændigt og godt, så skal en hundehvalp også. 

Derfor skal du være forberedt på at træne din hundehvalp, sådan at den lærer at opføre sig ordentligt. På Canem.dk kan du læse mere om, hvordan du får en afbalanceret hund, som netop ikke kommer til at skabe kaos i dit liv. 

Crop unrecognizable woman training small purebred dog on yoga mat

2. Har du egentlig tid?

Det er tidskrævende at få hund, hvormed du må være realistisk overfor dig selv, når du skal vurdere, hvorvidt du egentlig har tid til en hund. En hund skal helst ikke være alene mere end 8 timer hver dag – og det er når den er voksen. Derfor kan du ikke blot blive væk hele dagen, da du netop skal hjem og aktivere din hund. 

Selective Focus Photography of White and Tan Shih Tzu Puppy Carrying by Smiling Woman

3. En hund koster penge at have

Du bør ligeledes også overveje, om du egentlig har råd til en hund. Selvom du måske har sparet op til at betale for selve hunden, så kommer du til at have løbende udgifter i form af mad, dyrlægeregninger, tilbehør mm. som også er en nødvendighed, når du har en hund.