m11

Allerede fra 1. december begynder julestemningen at sprede sig rundt om i de forskellige danske hjem. Julen er en helt særlig tradition, der fylder meget i de fleste danskeres hjerter. Allerede fra 1. december er julestemningen at spore. Mange pynter op med nisser, julekugler og hjerter rundt om i hjemmet. Mange danskere har desuden et kalenderlys, der tæller dagene til jul. Nedtællingen til juleaften har da også en helt særlig betydning for mange børn og unge. Mange børn og unge har en pakkekalender, hvori de finder en lille gave hver dag i december. Derudover følger et utal af de danske familier med i julekalenderne på diverse tv-kanaler, der ligeledes tæller ned til jul med et afsnit hver dag i december. Danskerne må derfor siges at være et folkefærd, der prioriterer julen særligt højt.

Hold en fest med juletema

Da danskerne netop er et folkefærd, der elsker julen, og alle traditionerne omkring, implementeres julen også på diverse arbejdspladser. Næsten alle arbejdspladser inviterer til julefrokost. I løbet af december drager danskerne derfor til et utal af julefrokoster. De fleste arbejdspladser har tradition for at holde julefrokoster med spandevis af mad og rigeligt med drikkevarer. En stor del af julen handler da også om maden. Særligt juleaften har helt særlige retningslinjer for hvilken mad, der skal serveres. Ligeledes forholder det sig med julefrokoster. Desværre handler julefrokoster sjældent om meget andet end mad og drikke. Men hvorfor ikke implementere glæden ved julen til julefrokosten. Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af julefrokosten i år, så er det en oplagt ide at gøre julefrokosten endnu mere julet. Bed derfor alle gæsterne om at ankomme i deres flotteste juleudklædning. Se det kæmpe udvalg af julekostumer her. Dette skaber en sjov og anderledes julefrokost, som I sent vil glemme.

Hold juleaften med et twist

Den traditionelle juleaften handler for de fleste danske familier om samvær, god mad, dans om juletræet og ikke mindst gavebytning. Dette er alle unikke traditioner ved juleaften, som de færreste ønsker at afskaffe. Men bare fordi der i forvejen findes et væld af traditioner, der skal fastholdes juleaften, er dette ikke lig med, at der ikke kan komme nye til. De fleste juleaftener kan være svære at skille fra hinanden, fordi de netop alle ligner hinanden.

Juleaften er en festlig sammenkomst. Derfor ankommer de fleste julegæster i flot og festligt tøj. Men hvorfor ikke tage lidt pis på dine gæster og købe nogle sjove julekostumer, som de skal have på dele af aftenen. Forestil dig gæsterne sidde rundt om spisebordet til julemiddagen iført nissetøj. Eller forestil dig familien danse rundt om juletræet iført sjove nisse- og julekostumer. Dette er en både sjov og anderledes måde at fejre julen på. Hvis dine gæster har bare den mindste humor, så vil de synes, at ideen er både original og underholdende. En unik og anderledes jul med julekostumer er noget, som dine gæster vil huske i mange år og ikke mindst fortælle til andre venner og bekendte.