m11

De allerfleste danskere, der bor i enten parcelhus, rækkehus eller en andelsbolig har en tilhørende have med en græsplane, der skal slås. Hvad end dette sker fast hver lørdag kl. 11 eller en gang i måneden i heldige perioder, så har man brug for at have sit haveudstyr i orden. En gammel, udslidt plæneklipper gør kun den sure pligt et hak mere ulideligt, og det er der ingen, der er interesseret i. Man bør i stedet sørge for at anskaffe sig den rigtige type plæneklipper, der passer til netop det behov, man har. Er haven stor eller lille? Er der mange bede, kanter og sving at tage hensyn til? Har man behov for ekstra ergonomisk støtte til at gøre opgaven mere skånsom for kroppen? Og hvad rækker budgettet egentlig til? Alle disse faktorer er noget, man bør overveje, før man anskaffer sig en plæneklipper. Som så megen anden teknologi i dag er plæneklippere nemlig også noget, der har udviklet sig til at have alle tænkelige specifikationer, der er tilpasset forbrugeren.

Sammenlign priser og ydeevne før du køber

Det kan være en smule uoverskueligt, tidskrævende og trættende at skulle gennemsøge alle de forskellige forhandlere af plæneklippere for at kunne lave en grundig sammenligning af de forskellige modeller. Derfor er det heldigt, at der allerede findes en hjemmeside, der laver sammenligningen for dig! På plæneklipper-test.dk kan du finde tests og brugernes anmeldelser af diverse plæneklippere og se, hvor og af hvem de forhandles. Her kan man desuden se priser hos de forskellige forhandlere, så man ikke risikerer at gå over ens budget. Her kan man også se de forskellige specifikationer som klippehøjde, græsboksvolumen, vægt, klippebredde, maksimalt græsareal, opladningstid og batterispænding (hvis det er en elektrisk model), lydniveau og meget andet. På den måde kan man let og hurtigt danne sig det fulde overblik og finde netop den model, der passer perfekt til ens eget temperament, behov og pengepung. Man kan desuden selv gå ind og kommentere på hjemmesiden og dele sin oplevelse af plæneklipperen, når man har fået købt sin favorit og dermed hjælpe andre i samme situation med at vælge den rigtige model.

Plæneklining på den lette måde

Er man den mere afslappede type, findes der nu også et alternativ til at trave rundt efter en plæneklipper hver weekend: Anskaf en robotplæneklipper. Robotplæneklippere er i dag så veludviklede, at der findes et væld af forskellige modeller, der er så specialiserede til det enkelte individs behov, at man helt sikkert kan finde én, der passer til netop én selv. En robotplæneklipper kan let have en driftstid på 45 minutter, hvorefter den kræver en 60 minutters opladningstid. Det særligt smarte er dog, at plæneklipperen selv reagerer på, at den er ved at være løbet tør for strøm og kører hen til opladningsstationen. Her genoplader den af sig selv og kører videre, når den igen er fuldt opladet og fortsætter, hvor den slap. Man kan derfor selv nyde morgenkaffen lidt mere, når man kan læne sig tilbage og se plænen blive knivskarp ”af sig selv” inde fra køkkenet.