m11

Man kan ikke bo hjemme hele sit liv, hvilket har både fordele og ulemper. En stor ulempe er, at du opgiver dit 5-stjernede hotel, hvor tjenere, gratis mad samt et fyldt køleskab altid har haft sin faste plads. Dette er fortid, ligesom det er fortid at kunne smule lækkerier i indkøbskurven, når din super tjener, som desuden er læge, kok, chauffør og psykolog, er en tur i supermarkedet. Alle disse egenskaber må du – desværre – vinke farvel til. Det vil fremover kræve flere kilometers på jernhesten at komme frem til de forskellige personer, som man kunne finde i din mor. Når du flytter hjemmefra, er der mange ting, som du må give slip på, men der er også ting, som du må tage til dig.

Økonomisk anstændighed

Når du først har flået de stabile pæle op og er flyttet væk fra dit kongerige, er der ingen vej tilbage. Du skal nu ordne alt selv, og det er virkeligt ALT! Du har din egen elregning, varmeregning, telefonregning og forsikring, som hver måned vil have en bid af din efterhånden meget indskrumpede kage. Dette kræver, at du laver et budget, da du ellers vil se din økonomi ende i ruiner, før du har kogt din første portion pasta.

Har du ikke styr på din økonomi, vil du blive ramt hurtigt og hårdt. Du skal derfor være fornuftig i alle dine investeringer, og sløseri med dine ”cafepenge” hører nu fortiden til. Der er flere ting, som du kan gøre, hvis du vil spare penge. Du kan eksempelvis købe en af de mange billige sovesofa, som der findes på markedet. Det kan godt være smartere end at skulle ud at kigge på senge. En sovesofa giver dig en unik mulighed for at få det maksimale for dine penge. Navnet beskriver meget godt den funktionelle egenskab. Dette møbel vil nemlig i dagslys bidrage til din stue, som den pæne sofa i hjørnet. Når månen om natten når himlen, vil din sofa transformere sig til en behagelig seng, som du med sikkerhed vil nyde, når du skal have ladet dine energireserver op.

Få dine læsebriller på

Reklamer har man altid brugt til mange ting, men en ting er sikkert: man har aldrig læst dem. Dette skal du dog til, hvis du vil være en ordentlig tilbudsjæger. Man bliver ikke uddannet ”jæger” på en dag, og det kræver altså en smule erfaring, hvis du skal kunne snuse dig frem til de allerbedste tilbud. Du vil dog gøre dig selv en stor tjeneste, hvis du hurtigt valgte reklamemagasinerne som dine jagtmarker, da du her ofte kan finde et godt ”bytte”.

Generelt kan det bare siges, at du kommer til at have en stram økonomi, og der skal spares, hvor der spares kan. Lær det hurtigst muligt, og gør livet lidt lettere for dig selv. Undersøg din forsikring og regninger som en helhed, da du måske kan få det billigere andre steder. Desuden skal du også tænke kreativt med dine møbler. Sovesofaen er bare et bud på en kreativ løsning. Det er jo ikke sikkert, at du vælger denne. Er dette tilfældet, køber du selvfølgelig en seng.