m11

Danmark bliver i højere og højere grad til et land stærkt præget af svingdørsfamilier. Det handler i allerhøjeste grad om at dyrke selvet, og det vigtigste er familiens individuelle personer. Dog kan dette gøre det svært at fungere som familie. Når man fokuserer for meget på sig selv kan det let komme til at gå udover fællesskabet, fordi man simpelthen glemmer at give dette nogen opmærksomhed. Umiddelbart tænker man, at en familie fungerer bedst, hvis alle familiens individer har det godt. Dog er dette ikke nok i selv, og det er nødvendigt, at man gør noget aktivt for at få familielivet til at fungere. I en travl hverdag kan noget så simpelt som at spise aftensmad sammen virke fuldstændig umuligt. Alle familiens medlemmer skal forskellige ting på forskellige tidspunkter, og aftensmaden bliver hurtigt spist over køkkenbordet eller foran fjernsynet. Dog er netop aktiviteter såsom fælles aftensmad vigtige at holde fast i.

Et andet tiltag, som kan gøre familien godt, er, at man starter på en fælles hobby. Desværre er de fleste fritidsaktiviteter rette mod specifikke personer, og i en stor familie med stærke individer, kan det være svært at finde den rette aktivitet for hele familien. Det skal både være noget, der vækker en form for interesse, men alle skal også kunne følge med. Her er en glimmerende idé, for eksempel at begynde og dyrke Mountainbike. Først og fremmest er der stor sandsynlighed for, at alle familiens medlemmer er i stand til at cykle. Dernæst er mountainbike, i forhold til mange andre sportsgrene, langt mere action præget. Dette kan derfor holde børn såvel som voksne underholdt i en længere periode. En fælles aktivitet for hele familien kan i sidste ende få hele samlivet til at fungere langt bedre, især når man sjældent kan finde tid i hverdagen.

Mountainbike og smartcykler giver også samtale over middagsbordet

Selvfølgelig vil denne fælles aktivitet først og fremmest skabe nogle fælles timer et par gange om måneden, hvor familien gør noget sammen. Dog vil det på samme tid også skabe noget, som familien kan snakke om. Hvis man har en fælles hobby, vil det være langt hyggeligere at konversere over middagsbordet. Man kan som familie gå op i denne sport og samlet tage til forskellige stævner. På samme tid er der rig mulighed for, at man kan gribe sine Smartcykler, og som familie tage ud i det danske landskab. Det skaber også et fællesskab omkring at finde den næste store rute.

Med mountainbike bliver familien som et hold

Selvom man nødvendigvis ikke deltager i konkurrencer, når man dyrker en sport som en familie, alligevel kan der skabes en helt særlig holdånd i familiens sammenhold. Man bestiger sammen et bjerg eller en bakketop, og hvis man er på fælles turer med andre familier, kan man selv lave det til en lille konkurrence. At dyrke sport sammen er noget, der virkelig give et tæt sammenhold, og man får en masse gode oplevelser som familie. Det gør hele familie symbiosen stærkere.