m11

Apple har for nylig afholdt deres udviklingskonference, som de afholder to gange om året. Her præsenterer firmaet en række nye tiltag, primært i deres software men også nogle gang i hardware, og giver udviklerne mulighed for at kaste sig mere detaljeret over det. Der plejer altid at være nogle spændende nyheder og det var der bestemt også denne gang. Hvis man skulle nævne alle nyheder ville man aldrig komme igennem hele listen, så derfor har vi samlet nogle af de vigtigste af nyhederne sammen til dig. De kommer her:

Ingen ny iPhone

De fleste viste på forhånd godt at den nye iPhone 6S ikke ville blive præsenteret ny (blandt andet har siden 6s-pris.dk bragt en artikel om netop det), men de fleste fans gik alligevel med et hemmeligt håb i maven, for tænk nu hvis Apple overraskede. Det gjorde de dog ikke, og derfor må vi vente til efteråret med at kaste os over den nye iPhone 6S. Så ser det straks bedre ud med nogle af de andre nyheder der også kom frem.

Apple Music

Ja så skete det endelig. Apple lancerer deres nye musiktjeneste der skal konkurrere med Spotify og alle de andre streamingtjenester af musik. Og det kommer formegentligt til at blive en rigtig rigtig stor succes. For det første har Apple lavet en rigtig skarp pris, omkring prisen for Spotify (måske en smule lavere afhængig af hvilket land du er i) men så har de også lavet en familie feature der gør at man kan være flere brugere på samme abonnement mod et lille ekstra gebyr. Hos Spotify kan man kun spille på én enhed af gangen og det har været rigtig irriterende for mange mennesker at de skulle op at have to eller tre abonnementer hvis de var flere i familien. Men nu kan de bare skifte til Apple Music i stedet.

Men familieabonnementet er ikke den eneste grund til at Apple Music kommer til at blive kæmpe stort. Den anden grund er nemlig programmet iTunes. Apples store gennembrud var iPod’en som kom og med ét satte Apple på verdenskortet hos andet en technørder fra San Fransisco. Og med iPod kom også iTunes. iTunes bliver i dag brugt af flere millioner mennesker til at høre og organisere musik og det betyder at der er rigtig mange mennesker der er bekendt med programmet og hvordan det fungerer og allerede forbinder det med musik. Apple har altså allerede adgang til et kæmpe marked. Og så giver de 3 måneder gratis prøve. Så alle der har iTunes kan hurtigt få prøvet om det er noget for dem – og mon ikke en stor del af dem så bliver hængende?

Andre nyheder

Men nu skal det jo ikke gå op i musik det hele, for der er også andre nyheder der er kommet ud af konferencen. En af dem er at de nye udgaver af Apples styresystem er kommer til at understøtte split screen. Det er en feature man kender fra mange andre steder, f.eks. hos Samsung, hvor man kan bruge to apps på samme tid. Det kan f.eks. være både mail og video så man tjekker mail samtidig med at man har en video kørende i baggrunden – så kan man se begge ting på skærmen.

En anden nyhed er at man kan søge i apps. Det kan man godt nu i f.eks. mails eller beskeder men hvis du skal søge i andre apps er det ikke muligt. Det kommer til at ændre sig og det betyder at hvis du f.eks. kan huske nogle ord i en app kan du nu søge direkte fra din hjemmeskærm og så kan appen komme frem. Meget smart.