m11

Vi mennesker er i bund og grund ret simple. Selvom vi lever komplicerede liv med mange forskellige ting, som vi skal tænke over og tage stilling til, så er de ting, der giver os glæde, stadigvæk dejligt basale. Her ligger kærlighed, mad og sex nemlig højt på listen.
Og netop sex er en af de glæder, som vi bliver bedre og bedre til at unde os selv. Det skyldes blandt andet en seksuelle revolution, som har bragt sex meget mere ind i samtalerne og har gjort det til noget mere naturligt og godt.

Sex kan være mange ting

En af de ting, der virkelig har været positive omkring denne nye åbenhed er, at sex er blevet meget mere nuanceret. Vi begynder at forstå, at der er mange flere elementer ved sex end bare det klassiske samleje. Sex kan således foregå på mange forskellige måder og mellem mange forskellige mennesker.
Sex kan også inkludere en lang række forskellige lege og en lang række forskelligt sexlegetøj. Hvordan man ønsker at være seksuel, med hvem og med hvilket udstyr, er helt op til en selv og ens egen præferencer. Det vigtigste er, at man følger sine lyster og sin intuition. Her kan man finde inspiration online.

Sex skal være sikkert

Et af de steder, hvor vi desværre godt kan halte lidt bagud, når det kommer til det seksuelle, er, når det handler om at passe på os selv. Ikke kun i forhold til at kunne sige fra og markere sine egne grænser over for en partner.
Men også når det kommer til den fysiske side, nemlig beskyttelsen. Sikker sex er noget, som de fleste af os ved, at vi skal dyrke. Det er bare ikke alle, der får det gjort. Især fordi mange faktisk ikke ved særlig meget om de forskellige former for beskyttelse og behovet for dem.

Kønssygdomme kan overføres på mange måder

De fleste ved, at ubeskyttet penetrativ sex kan give en lang række forskellige mere eller mindre alvorlige sygdomme. Men der stopper de flestes viden eller de flestes bevidsthed til gengæld ofte også.
De ved for eksempel ikke, at nogle former for sygdomme og smitte også kan overføres oralt. Det vil sige, at man ikke er uden for risiko, bare fordi man ikke trænger ind i en person eller bliver penetreret. De ved heller ikke, at der faktisk findes beskyttelse mod netop denne form for smitte.

Slikkelapper beskytter under oralsex

Under oralsex er det ofte tungen, som er i kontakt med specifikke områder på den anden persons kønsorganer. Det er også via denne kontakt, at kønssygdomme kan overføres. Og her er slikkelapperne enormt smarte.
Slikkelappen kan placeres direkte på det område, hvor der skal slikkes. Her fungerer de – i lighed med for eksempel et kondom – som en tynd, beskyttende hinde mellem tungen og kønsorganet. Slikkelappen er så tynd, at den ikke fratager al følsomhed, og fungerer derfor fint under oralsex. Man kan købe slikkelapper ved at klikke her.