m11

Der kan være mange gode grunde til at fravælge din bank

Man siger altid at et banklån er det sikreste og mest stabile lån når det kommer til lån af penge, og det er der måske også noget om. For er ens liv fuldstændig roligt og lige ud af landevejen, og kan man sige det samme om ens økonomi, så er det rart at gå til banken og have en lang og fornuftig samtale når man skal låne til det ene eller til det andet. Men der kan let ske ting i livet som gør, at dette på ingen måde længere er den bedste vej at gå. Man kan måske ende et sted, hvor økonomien bare ikke kører så godt, at man kan stille noget i sikkerhed hos banken. Men at man skal snydes for at realisere en drøm eller måske give afkald på en virksomhed blot på grund af dette, er heldigvis ikke længere tilfældet.

Med et forbrugslån kan man nemlig slippe uden om at skulle stille sin bank nogen garantier, og på den måde kan man stadig låne de penge man har brug for. Tag for eksempel en dagplejemor, som har sit firma i huset, og som nu pludselig skal skilles. Her skal boet deles, og hun er nødt til at købe sin mand ud af huset for at få lov til at beholde det til at drive sin virksomhed. Men under en skilsmisse er økonomien måske slet ikke lige til at gøre dette, og så står hun med et problem; hun er nødt til at gå i banken for at låne. Men banken er klar over den økonomiske situation, og vil kun give lånet hvis hun kan finde nogen som kan kautionere for hende. Det kan hun desværre ikke få nogen til, og så er det løb kørt. Eller er det?

Et forbrugslån skelner ikke mellem mennesker

dagplejemorens hus

Nej, det er det faktisk ikke. For som tidligere nævnt, så er der ikke de samme krav med hensyn til forbrugslån uden sikkerhed. Dette lån går uden om bankerne og man låner i stedet pengene hos private virksomheder. Det er smart, fordi disse virksomheder ikke har samme bekymringer omkring og krav til ens økonomi. De er villige til at give et lån næsten lige meget hvad, uden at man selv eller nogen andre skal stille nogen penge som sikkerhed for det – så længe man kan klare tilbagebetaling af lån så er det fint.

Det vil sige, at den stakkels dagplejemor pludselig har fået en ny chance ad en anden vej end den normale som man tager hos bankerne. Hun kan nemlig vælge at tage et forbrugslån, og på den måde hente de penge hun skal bruge hjem. Med det nødvendige beløb på lommen kan hun nu købe sin eksmand ud af huset, og det vil sige at hun kan fortsætte sin dagplejepraksis. Dette er kun ét eksempel ud af mange på situationer, hvor denne form for lån ikke kun kan være gode, men simpelthen være helt nødvendige for at mennesker i svære situationer kan komme videre i deres liv.