m11

Ønsker du en schæferhund? Så er det en god ide først at forstå, hvad det indebærer. Schæferhunde er kærlige og loyale hunde, men de kræver også meget arbejde. Der er mange plusser ved en schæferhund, men de kommer med en masse krav. Læs videre for kravene.

Det basale for en schæferhund

Schæferhunde er store, men meget pæne hunde. Deres pelse kan for det meste komme i smukke nuancer af brun og sort, som glider smukt fra den ene farve til den anden. Mange vil nok også sige, at de ligner ulve i deres ansigtsform. Det kan der være noget om, da schæferhunde kan være temperamentsfulde hunde, men det kommer senere. Angående højde, kan en schæferhund blive alt mellem 55 til 65 cm i højde og de vejer normalt mellem 22 til 40 kg. Det er rimelig sikkert at sige, at schæfere er over i den høje ende af skalaen af hunde. På trods af deres højde, så er schæfere dog rimelig slanke hunde, som også hjælper til at gøre schæferhunderacen en virkelig pæn race.

hund

Det vigtigste man skal vide med en schæferhund og det man mest skal tage vare omkring, er at de har et temperament. Schæferhunde er fra instinkt af flokdyr og de vil gøre alt i deres magt for at beskytte deres flok. Derfor kommer hundens temperament meget an på, hvorvidt den anser nye ting som trusler. Så det handler om at gøre hunden vant til nye ting, mennesker og fænomener, så den kan omgås socialt. Det betyder altså på en vis måde, at det er dig, som ejer, der bestemmer hvor temperamentsfuld din schæfer skal være. Og det er også her arbejdet for en schæferhund kommer ind. Du skal være klar til at kunne træne din schæfer fra dag et af. Du skal allerede, så snart du får den, udsætte den for nye ting, mennesker og fænomener konstant, så den vænner sig til det fra en tidlig alder. Jo ældre den bliver, des svære bliver det at vænne den til nye mennesker og så kan den være besværlig at have med ude i det sociale.

Men på den anden side, betyder det så også, at du har dig en sand beskytter af hjemmet. Det er en af grundene til, at schæfere bliver brugt som politi hunde. De er gode tyverialarmer. Hvis der skulle komme indbrud eller anden form for husindbrud, så vil en schæfer være der for dig og beskytte dig oprigtigt.

udstillingshund

Det sjove ved at være schæferhundeejer

En anden grund til at schæfere bliver brugt som politi hunde er, at det er en ganske intelligent hunderace og er derfor god til at udføre specifikke opgaver. Dette betyder, at med den rette træning fra din side af, kan du træne og lære din schæfer at gøre ting for dig. Dette er også anbefalet, da en schæfer skal have en god sjat motion og den ska helst være aktiv i så lang tid, man overhovedet kan. Her må man gerne bruge små knep og tricks.