m11

De fleste danskere foretrækker solskin, en skyfri himmel og høje temperaturer, og det kan vi bestemt ikke bebrejde dem for. Det vil vi dog ikke tale om i dag. Vi vil snarere fokusere på det at tage backup, hvor det rent faktisk er en fordel, at der er ”overskyet” – du skal nemlig bruge ”skyen”, også kaldet cloud løsninger. Cloud backup er en forholdsvis ny teknologi, som gør det muligt at tage backup eller få adgang til filer fra forskellige enheder, og skulle din computer bliver kompromitteret, kan du altid hente dine filer ned fra skyen igen, som om intet var hændt.

Undgå at sidde med sorteper

Som almindelig dansker kan det naturligvis være træls at miste alle sine feriebilleder fra de sidste 10 år, men driver du en virksomhed, hvor I dagligt har tonsvis af fortrolige dokumenter, kan det være en regulær katastrofe, hvis disse filer går tabt eller ikke er tilgængelige fx i forbindelse med ransomware, hvor dine filer krypteres. Er uheldet først ude, og har du ikke taget backup, sidder du i sandhed med sorteper, og i dette tilfælde er der ikke ret meget, du kan gøre. Ofte vil hackeren kræve en sum penge for at låse dine filer op, men selv hvis du rent faktisk betaler, skal du ikke sætte din lid til, at hackeren overholder sin del af aftalen – når han/hun først har set, at du er villig til at betale, vil vedkommende sandsynligvis forsøge at malke dig for flere penge.

Ikke kun til backup

Skyen bruges dog ikke kun til backup. Teknologien har nemlig et kæmpe potentiale ift. alt som fx vidensdeling til procesoptimering. Cloudteknologien gør det nemt at dele filer på tværs af lande, afdelinger og systemer, så du ikke skal bøvle med at vedhæfte spandevis af filer i mails, hvilket kan være en bøvlet affære. Hvad lige præcis din cloud løsning kan, afhænger af din udbyder, så sørg for at vælge en kompetent provider, som kan sit kram til fingerspidserne. Vil du gerne have høj kvalitet, stabilitet og pålidelighed, kan du få dansk hosting i skyen hos Netgroup, som tilbyder skræddersyede løsninger, der tager hånd om dine konkrete og individuelle behov.

Sikkerheden er i top

Er du stadig lidt i tvivl, kan vi anbefale dig at foretage en kort søgning på internettet efter folks erfaringer med cloud løsninger. Det er ikke for sjov, at millioner af mennesker i dag bruger og påskønner den frihed, fleksibilitet og sikkerhed, som cloudteknologien tilbyder brugerne. Du slipper nemlig for at opbevare alle dine filer på floppy disks eller USB stik, som har det med at blive væk eller at gå i stykker, hvorved du mister adgangen til dine filer. Vælger du en pålidelig udbyder af cloud hosting, sker dette ikke – her vil filerne/billederne altid være tilgængelige, så du kan hente dem ned på din laptop på få sekunder uden stort besvær. Det er fleksibilitet, når det er allerbedst, og der bliver ikke gået på kompromis med sikkerheden.